Information

The Foundation "Hulpgoederen Roemenië" was founded in 1993 and mainly focuses on the improvement of life circumstances for the inhabitants of Romania.

This foundation consist of a small group of people from Garyp and Earnewâld, two small villages in the North of Holland and is supported by a lot of people from both villages.
Also, the churches support us whenever they can.

Bezoek aan Roemenië mei 2014

Beste lezers van onze website,

Binnenkort gaan vijfbestuursleden en een fietser, die heeft meegedaan aan de sponsorfietstocht, weer naar Roemenië. Ook al hoort u niet zoveel van ons, we zijn druk bezig met de voorbereidingen van dit bezoek van 3 tot 9 mei 2014.

We hebben een brief gestuurd naar de burgemeester van de gemeente Voinesti, waar Schitu Stavnic onder valt. We hebben daarin dingen genoemd, die voor ons gevoel verbeterd kunnen worden. We hebben allerlei ideeën gestuurd en erop gehamerd dat het belangrijk is dat er draagvlak voor de plannen is. Dat het met elkaar gedaan moet worden . De burgemeester is een actieve man en heeft direct contact gelegd met de priesters van het klooster en de kerkraden van Slobozia (ook een plaats in de gemeente) en Schitu Stavnic. De priesters hebben ons het contract gestuurd dat ze hebben ondertekend om het samenwerkingsverband met de gemeente vast te leggen.

Continue Reading